Populaire nieuwkomers

Een stroming als hiphop wordt continu vernieuwd. Tijden geleden leek het onmogelijk om echte faam te vergaren met deze vorm van muziek. De laatste decennia hebben talloze artiesten echter bewezen dat dit volstrekt verleden tijd is.

Peperdure auto´s, horloges die tonnen kosten, de duurste kleding en de mooiste huizen, het hoort er tegenwoordig allemaal bij. Al deze luxe is als het ware steevast met de hiphopwereld verbonden. De grootste artiesten ter aarde verdienen miljoenen met al hun muziek. Daar komen tegenwoordig steeds meer andere activiteiten bij. Zo is het heel normaal om een eigen kledinglijn of platenlabel te hebben. De meeste artiesten worden meer en meer zakenmannen wanneer het op dit gedeelte van hun loopbaan aankomt. Geld maakt immers al gauw nog veel meer geld.

Wanneer we naar de top kijken van best verdienende rappers, zien we een aantal interessante nieuwe namen. Zo zijn Chance the Rapper en Lil Yachty sinds kort onderdeel van deze indrukwekkende lijst. Ze zijn in goed gezelschap van namen als Diddy, Drake, Jay-Z en Kendrick Lamar. Omdat deze nieuwe artiesten vrij jong zijn hebben ze nog alle tijd hum imperium veel verder uit te bouwen.