Eminem is uniek

Als er één man is die de scene in het verleden een goede dienst heeft bewezen, dan is dat Eminem wel. Hij groeide op in Detroit en had daar zeker geen eenvoudige jeugd. De muziek was echter zijn uitweg. Deze wist hij uiteindelijk te benutten om uit te groeien tot een wereldster. Het begon allemaal terwijl hij nog niet beroemd was. Soms schreef hij teksten in de bus. Door mee te gaan doen aan zogenoemde ‘rapbattles’ wist hij plaatselijk veel roem te vergaren.

Verschillende mensen in het circuit begonnen wat te zien in zijn talent. Dit heeft vervolgens tot groot succes geleid over de hele wereld. Niet alleen verkocht hij miljoenen platen, hij bracht tevens een film uit over zijn leven. Deze beschrijft zijn weg naar de top. Overigens speelt hij hier zelf de hoofdrol.

Dat het niet allemaal rozengeur en Manenschijn was en nog steeds niet is, dat is wel duidelijk. Het leven van Marshall Bruce Mather III, zoals zijn echte naam luidt, is een ware rollercoaster. Zo kreeg hij een voorwaardelijke gevangenis straf voor een incident waarbij hij een wapen trok. Ook was er een scheiding met zijn ex-vrouw die in de media zeer breed werd uitgemeten.

Vooral met zijn moeder heeft Eminem nooit een goede band gehad. Dit steekt hij niet onder stoelen of banken. Zij heeft zelfs een eigen boek uitgebracht die haar kant van het verhaal beschrijft. Kort geleden kwam er een nieuwe tegenslag bij. De vader van Eminem is namelijk op 67-jarige leeftijd overleden. Dat hij qua carrière één van de grootste artiesten van zijn tijdperk is kent echter geen twijfel.