Drake heeft de wereld veroverd

Een mooi voorbeeld van een rapper die een net wat andere weg naar de top heeft bewandeld is Drake. De Canadees had ook niet een geheel makkelijk jeugd, maar toch eentje die een stuk beter was dan menig collega. In het Canadese Toronto groeide hij grotendeels op zonder vader. Dit terwijl zijn moeder, oma en oom zijn voorbeelden waren. De jonge Aubrey Graham, zoals zijn echte naam is, bracht zijn jeugd wel door in een normale wijk. Sowieso is Toronto een stad die veel minder criminaliteit en andere problemen kent zoals we die wel zien in de grote steden in de Verenigde Staten.

Na gewoon als ieder normaal kind naar school te zijn gegaan werd Drake vervolgens bekend als acteur. Dit kwam doordat hij de rol van Jimmy Brooks vertolkte in de Canadese tienerserie Degrassi. Deze was overigens niet alleen in Canada bekend maar ook ver daarbuiten. Na een tijdje in de serie te hebben gespeeld maakt hij een rigoureuze en opvallende beslissing, hij wilde een grote hiphopartiest worden. Nadat hij al vrij snel ontdekt werd door de toen al grote Lil Wayne is het hard gegaan.

Nu leidt Drake een compleet ander leven. Dit is vooral gevuld met flessen champagne, luxe auto’s, basketbal wedstrijden waarbij hij nog net niet bij zijn favoriete team Toronto Raptors op de bank zit. Om over al het andere excentrieke wat er allemaal in zijn leven gebeurd nog maar te zwijgen. Dat hij deze status heeft met de mogelijkheden dit allemaal te doen komt door zijn enorme succes. Bracht hij zijn eerste mixtape nog uit zonder vastgelegd te zijn door een label, inmiddels heeft hij met OVO Sound zijn eigen label. Ook organiseert hij jaarlijks een groot festival waar de beste artiesten op komen treden.

Zijn talloze nummer 1 hits zorgen ervoor dat hij nu de meest gedraaide artiest op aarde is. Hij wordt vooral heel veel gestreamed. Daarbij lijkt het alsof hij het alsmaar weer voor elkaar weet te krijgen om catchy nummers te maken. Zijn muziek onderscheidt zich van die van de meeste artiesten in dit genre. Sommige nummers zijn wat meer zoals de klassieke rapnummers met veel stoere taal, terwijl andere weer van een veel zachter karakter zijn, waarin hij vooral zijn gevoelige kant laat blijken. Dat Drake ook de komende jaren een zeer succesvolle artiest zal blijven lijkt in dit geval haast niet te vermijden.