Snoop Dogg heeft een eigen cultuur gemaakt

Een man die we absoluut niet mogen vergeten als we het over de allergrootsten in dit genre hebben is Snoop Dogg. De rapper uit Californië heeft een geheel eigen stijl. Met de manier waarop hij taal soms weet te verbuigen en dit in zijn teksten verwerkt is hij zeker weten ‘one of a kind’. De zogenoemde ‘slang’ komt keer op keer terug in zijn muziek. Doordat deze zo enorm geliefd en bekend is geworden, wordt het tegenwoordig door Jan en alleman gebruikt. Alleen dat is al iets waar je als artiest uiteraard zeer trots op mag zijn.

De echte naam van Snoop Dogg, zoals wij hem allemaal kennen, is Calvin Cordozar Broadus Jr. Hij werd geboren en getogen in Californië aan de Westkust, en is hier meer dan trots op. Dit is steevast terug te horen in velen van zijn nummers. Inmiddels wordt Snoop Dogg alweer bijna 50 jaar. Hij gaat al ongeveer 25 jaar mee in de muziekscene en verkocht miljoenen platen. Niet alleen heeft hij ontzettend veel nummers alleen gemaakt, hij werkt vaak samen met andere artiesten. Een aantal namen die te binnen schieten zijn Pharell Williams, Katy Perry, R. Kelly, Wiz Khalifa en Dr. Dre. Niet de allerminsten dus. In de tussentijd is hij altijd populair gebleven en toert hij nog steeds de wereld rond met zijn muziek. Een dergelijke loopbaan is niet voor iedereen weggelegd. Doordat hij een groot repertoire heeft en al tijden aan de top staat, mag Snoop Dogg gerust tot de grootste hiphopartiesten van zijn generatie gerekend worden.

De taal die hij bekend maakte is nooit meer echt weg gegaan. Zijn liefde voor softdrugs steekt hij niet onder stoelen of banken. Iets wat ook onderdeel is van vele van zijn nummers. Desalniettemin wist hij al die tijd aan de top te blijven en is hij geliefd onder collega’s en fans. Met de slang die hij groot gemaakt heeft is het toch wel de stem van een bepaalde generatie geworden. Dit is iets wat ze hem zowel als artiest evenals persoon niet snel meer af zullen nemen. De toekomst lijkt daarom nog altijd goed voor de man uit Long Beach. Hij houdt het immers al veel langer vol aan de top in deze harde artiestenwereld dan vele anderen.